Loek Opdam

Voor mij is het onderwijs de hoeksteen van het liberalisme, omdat onmogelijk van het individu verwacht kan worden dat hij/zij het maximale uit het leven haalt als zij niet de ruimte krijgen om talenten te ontwikkelen. Ook zorgt het onderwijs ervoor dat het niet uitmaakt in welk nest je geboren bent, omdat hierdoor altijd de mogelijkheid bestaat om de maatschappelijke ladder te beklimmen. Dit maakt het onderwijs voor mij een basisvoorwaarde voor onze liberale maatschappij.

Zelf ben ik momenteel nog volop gebruik aan het maken van deze basisvoorwaarde en studeer ik bestuurskunde bij Avans Hogeschool te ’s-Hertogenbosch. In diezelfde stad woon ik met enorm veel plezier! Daarnaast werk ik momenteel bij de Bossche VVD als fractiemedewerker en zet ik mij in voor de JOVD als trainer/coördinator van de leerschool in regio zuid. Om zo een steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van jong talent.

In het najaar van 2019 ben ik bestuurslid geworden van dit mooie netwerk. In mijn bestuursperiode zou ik graag een bijdrage leveren aan het organiseren van allerlei leuke activiteiten, om zo de basis te scheppen voor discussie over onderwijs en te bouwen aan de VVD als echte onderwijspartij.