Oproep: leden gezocht voor Klankbordgroepen po/vo, mbo en hbo/wo

De komende maanden beginnen we met drie klankbordgroepen om de kennis vanuit het netwerk maximaal in te zetten voor onze Kamerleden. Eén groep gaat met Zohaïr El Yassini in gesprek over het mbo, de andere met Judith Tielen over het hoger onderwijs en de derde groep met Rudmer Heerema over het funderend onderwijs. Voor iedere klankbordgroep zoeken we naar leden van het netwerk die vanuit hun functie input willen geven op diverse thema’s.


Inmiddels is de aanmeldperiode gesloten. Er zijn nu drie klankbordgroepen.


Meld je nu aan voor de klankbordgroepen! 

De komende maanden beginnen we met drie klankbordgroepen om de kennis vanuit het netwerk maximaal in te zetten voor onze Kamerleden. Eén groep gaat met Zohaïr El Yassini in gesprek over het mbo, de andere met Judith Tielen over het hoger onderwijs en de derde groep met Rudmer Heerema over het funderend onderwijs. Voor iedere klankbordgroep zoeken we naar leden van het netwerk die vanuit hun functie input willen geven op diverse thema’s. Hieronder lees je de beschrijving per klankbordgroep.

Algemeen over deelname
Wil je deelnemen aan een van de klankbordgroepen? Stuur dan ons dan een mail klik hier waarin je aangeeft voor welke klankbordgroep je je wilt aanmelden. Daarnaast willen we je vragen om je functie op te schrijven (student kan je ook zien als functie), welke specifieke kennis je meebrengt voor de klankbordgroep en natuurlijk wat persoonlijke gegevens. Alle aanmeldingen worden vervolgens voorgelegd aan het betreffende Kamerlid. We hebben plek voor een beperkt aantal deelnemers en je deelname is voor één jaar. Na een jaar komen er dus andere mensen voor de klankbordgroepen. 

Om het te kunnen bespreken met de Kamerleden kunnen jullie je tot en met vrijdag 1 maart 2019 aanmelden voor de Klankbordgroepen. 

Informatie klankbordgroep primair- en voortgezet onderwijs
Ben je werkzaam in het primair- of voortgezet onderwijs en wil je graag je ervaringen en ideeën met collega’s en ons delen? Meld je dan aan voor de klankbordgroep van het onderwijsnetwerk met Tweede Kamerlid Rudmer Heerema. Deze groep zal dit jaar een aantal keer bijeen komen in de Tweede Kamer. De data worden in overleg vastgesteld en de bijeenkomsten duren twee uur.  We starten de eerste bijeenkomst met een kennismaking en gaan vervolgens direct in op de actuele ontwikkelingen in het funderend onderwijs. Wat speelt er op dit moment bij jou en in Den Haag? We wisselen ervaringen, kennis en ideeën met elkaar uit. De toekomst van het funderend onderwijs zal als een rode draad door alle bijeenkomsten lopen. Je hebt de gelegenheid om vragen te stellen aan Rudmer en hij natuurlijk ook aan jou.
 
Wil je meer informatie, neem dan contact op met Seline Visser-Tap. Zij is contactpersoon voor deze klankbordgroep vanuit het onderwijsnetwerk. Mailen kan naar secretaris@onderwijs.vvd.nl

Informatie klankbordgroep middelbaar beroepsonderwijs (mbo)
Ben je betrokken bij het middelbaar beroepsonderwijs als student, docent, bestuurder of vanuit het bedrijfsleven en wil je graag je ervaringen en ideeën met collega’s en ons delen? Meld je dan aan voor de klankbordgroep van het onderwijsnetwerk met Tweede Kamerlid Zohaïr El Yassini. Hij voelt zich heel betrokken bij het mbo. Hij heeft veel passie voor het versterken en verbeteren van het mbo-onderwijs. Naast zijn eigen oplossingen en ideeën is Zohair ook opzoek naar voorstellen en ervaringen, die kunnen helpen om het mbo nog gaver te maken. 

We komen dit jaar vier keer bijeen in de Tweede Kamer in Den Haag. Dat zal waarschijnlijk op maandagen zijn. De eerste bijeenkomst zal starten met een kennismaking maar er wordt ook gelijk gestart met een gesprek over het mbo. Wat speelt er op dit moment bij jou, wat speelt er op dit moment in Den Haag? Je hebt de gelegenheid om vragen te stellen aan Zohaïr en hij natuurlijk ook aan jou. Elke bijeenkomst heeft een ander specifiek onderwerp en doel, daarnaast is er ook altijd ruimte voor de actualiteit. Begint jouw hoofd al gelijk te ratelen, dan ben jij misschien de persoon die hij zoekt!

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Veerle Voermans. Zij is contactpersoon voor deze klankbordgroep vanuit het onderwijsnetwerk. Mailen kan naar secretaris@onderwijs.vvd.nl

Informatie klankbordgroep docenten hbo en universiteit 
Ben je docent in het hbo of op de universiteit en wil je graag je ervaringen en ideeën met collega’s en ons delen? Meld je dan aan voor de klankbordgroep van het onderwijsnetwerk met Tweede Kamerlid Judith Tielen. We komen dit jaar vijf keer bijeen bij de Tweede Kamer in Den Haag, waarschijnlijk op donderdagen. Natuurlijk starten we de eerste bijeenkomst met een kennismaking en een rondleiding. Maar ook direct met de inhoud. Wat speelt er op dit moment bij jou en in Den Haag? We wisselen ervaringen, kennis en ideeën met elkaar uit. Je hebt de gelegenheid om vragen te stellen aan Judith en zij natuurlijk ook aan jou. Elke bijeenkomst besteden we naast de actualiteit ook tijd aan een specifiek onderwerp. Denk hierbij aan onderwerpen als vakmanschap, ondernemerschap, perspectief of het ambitieniveau.

Wil je meer informatie, neem dan contact op met Mariël Voogel. Zij is contactpersoon voor deze klankbordgroep vanuit het onderwijsnetwerk. Mailen kan naar secretaris@onderwijs.vvd.nl